Sharing is caring!
În timpul sesiunilor de yoga, observ adesea pe fețele participanților surprinderea care apare când încercăm posturi neobișnuite.
“Iar acum așezăm talpa de la piciorul stâng în exteriorul piciorului drept, mâna dreaptă în exteriorul piciorului stâng, palma stângă pe podea și privim in direcția umărului stâng.”
Mi-este ușor să ghicesc ce se citește pe chipul lor:
“De ce este necesară o poziție așa de întortocheată și complicată?”
Mă încântă această întrebare și doresc să explic în detaliu câteva motive pentru care aleg astfel de posturi pentru sesiunile mele de yoga.
I.
Motivul pe care eu îl consider cel mai important este că îți pune mintea în fața unei situații cu care nu te întâlnești de obicei, cu care mintea nu este obișnuită. Aceste situații surprinzătoare reprezintă un excelent antrenament pentru stimularea mentală.
Activitățile noi și neobișnuite stimulează creierul și promovează neuroplasticitatea, ceea ce poate îmbunătăți funcțiile cognitive, creativitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor.
În fiecare zi faci o mulțime de lucruri automate sau repetate – rutina de dimineață, rutina de seară, task-urile de la serviciu – iar mintea ta intră în aceste automatisme, punând la muncă aceleași părți din creier și devenind astfel mai puțin activă.
Doar diversitatea activităților stimulează diferite regiuni ale creierului.
Este esențial să ieși din această rutină și să îți provoci mintea cu activități noi pentru a menține creierul sănătos și agil.
Adoptând obiceiul de a învăța lucruri noi, fie că este vorba de un hobby, o limbă străină sau chiar un joc nou, îți antrenezi creierul și îl menții în formă.
În concluzie, pentru a-ți menține mintea tânără și activă, este important să ieși din zona de confort și să îmbrățișezi noi provocări și experiențe.
II.
Executarea unor posturi dificile, neobișnuite, îți aduce mulțumire de sine și încredere.
Îmi amintesc prima dată când am reușit sa fac una din posturile pe care le vedeam în poze, am realizat că acum sunt și eu ca cei pe care doar îi admiram de la distanță.
Finalizarea cu succes a exercițiilor neobișnuite poate crește încrederea în sine și sentimentul de realizare, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra altor aspecte ale vieții.
III.
Mobilitate, forță, îmbunătățirea coordonării și echilibrului: Exercițiile neobișnuite pot implica mișcări complexe care necesită o coordonare mai bună și un echilibru îmbunătățit, beneficii care se reflectă apoi și în activitățile zilnice.
IV.
Doar încercarea este un succes. Parcursul pe care îl urmezi până ajungi la varianta finală a posturii este un instrument valoros pentru a te menține prezent și conectat cu tine însuți. Concentrarea pe mișcări noi și neobișnuite poate distrage mintea de la gândurile stresante și poate induce o stare de prezență, contribuind la reducerea nivelului de stres și anxietate.
V.
Îmbunătățirea flexibilității mentale: Adaptarea la exerciții neobișnuite poate ajuta la creșterea flexibilității nu doar fizice, ci și mentale, ajutând individul să devină mai deschis la schimbări și la noi experiențe.
În concluzie, practica posturilor neobișnuite din yoga îți cultivă flexibilitatea mentală și fizică.
Fiecare postură reușită te face să te simți mai puternic și mai capabil, nu doar în cadrul sesiunilor de yoga, ci și în viața de zi cu zi.
Prin acceptarea acestor provocări îți menții mintea tânără și agilă.
Fiecare sesiune de yoga devine nu doar un antrenament fizic, ci și un exercițiu mental și emoțional complet.
Îmbrățișează aceste provocări cu deschidere și bucurie, știind că fiecare mișcare te aduce mai aproape de o versiune mai bună a ta.
Sunt aici să te susțin în această călătorie.
Te îmbrățișez,
Poli