Sfârșitul și începutul de an sunt de obicei perioadele în care ne gândim cel mai mult la schimbările pe care ni le dorim, dar pe măsură ce filele din calendar încep să se succeadă: Februarie, Martie, Aprilie… lista noastră de obiective rămâne încă la stadiul de plan nerealizat. Ca să nu ajungi să întorci cu regret filele calendarului, îți propun un sistem din 3 etape, prin care să reușești să aduci mai repede la realitate proiectele personale și profesionale ale anului 2019.
Să începem cu rădăcina cauzelor pentru nereușită și să vedem mai întâi de ce majoritatea oamenilor nu obțin ce își doresc?
Unul dintre principalele motive este neașteptat de simplu: pentru că pur si simplu nu știu exact ce-și doresc. Claritatea înseamnă putere, iar puterea înseamnă curaj să acționezi.
Din păcate, faptul că nu știi cu adevărat ce îți dorești te poate ține pe loc și de obicei duce la a trăi o viață mediocră, riscând să faci același lucru ca toți ceilalți pentru că „așa face toată lumea...”
Cât de clar îți este ce fel de viață îți dorești?
Notă: Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple! 🙂
După ce îți devine foarte clar ce îți dorești, pune totul pe hârtie și fii foarte precis în privința aceasta.
Dacă visezi să îți deschizi un restaurant, nu scrie: „îmi doresc un restaurant ”.
În schimb: „îmi doresc un restaurant cu bucătărie indiană, cu chef indian, fețe de masă autentice și picturi cu elefanți pe pereți, cu muzică de la Bollywood, miros de bețișoare arse și unde duminica să am în meniu Kulfi de migdale ”, este mult mai specific.
Sunt câteva exemple celebre care demonstrează importanța scrierii dorinței pe hârtie: Jim Carey și-a scris un cec în valoare de 10 milioane $ pe când era doar un simplu actor debutant. Câțiva ani mai târziu a ajuns să câștige 10 milioane $ pentru un singur film.
După ce ai făcut acest prim pas vei vedea că aproape instantaneu totul se schimbă, iar toată perspectiva ta va fi alta.
Când îți stabilești obiective concrete, nu există limită pentru ceea ce poți realiza. Când îți stabilești obiective concrete, creierul, în subconștient, deja începe lucrul pentru respectivul proiect. Și în același timp, acest act al scrierii se poate transforma într-un magnet pentru a atrage ce-ți dorești.
Acțiune imediată: Scrie-ți planul pe hârtie!
În cartea The Power of Intention, Wyne Dyer conturează câteva aspecte despre puterea intenției:
– când ai o dorință, asigură-te că este una pozitivă, care odată îndeplinită poate să aducă doar bine pentru tine și cei din jurul tău;
– vizualizează ce-ți dorești, cu intenția puternică de a se îndeplini;
– simte-te ca și cum s-a întâmplat deja ceea ce-ți dorești.
Tot din această carte am aflat că frecvența energetică a gândurilor poate fi măsurată, iar impactul pe care-l are asupra corpului tău și al mediului care te înconjoară poate fi chiar calculat.
Și pentru că tot am menționat un restaurant indian puțin mai sus, continui pe aceeași notă, cu un citat din Patanjali Yoga.
„Atunci când te simți inspirat de un scop măreț sau de un proiect ieșit din comun, toate gândurile tale ies din matca lor obișnuita. Mintea își transcende astfel limitările, conștiința ta se dilată în toate direcțiile și tu te trezești într-o lume nouă, mai măreață și mai frumoasă. Forțele, facultățile și talentele tale adormite se trezesc în interiorul tău, iar tu descoperi astfel că ești o persoană cu mult mai măreață decât ai fi visat vreodată că poți deveni. ”
Intenția este o forță interioară pe care o are absolut oricine, este un câmp de energie ce ne înconjoară, este acolo dintotdeauna.
Lucrurile la care te gândești în mod repetat iau amploare.
Urmărește-ți dialogul interior și aliniază-ți gândurile cu dorința pe care o ai. Dacă obișnuiești să te gândești la ce-ți lipsește din viață, lipsurile se vor mări, deci schimbă atenția de la ce nu îți dorești, de la ce nu ai, la ce îți dorești.
Toată energia mentală pe care o irosești victimizându-te va fi combustibil pentru a atrage mai mult din acea zonă în viața ta, iar tu ești singurul care poate schimba acest lucru. Tot ce trebuie să faci este să schimbi afirmațiile, convingerile care te dezavantajează, cu noul tău scop în viată, cu ce ți-ai scris pe hârtie, cu imaginea la care visezi. Deci aliniază-te cu zona intenției.
Cum să faci acest lucru concret? Înlocuiește: „urăsc casa în care locuiesc” cu: „îmi imaginez casa în care vreau să locuiesc și intenționez să mă mut in ea în mai puțin de un an”.
Discursul tău interior este 100% creația ta și dacă nu este rostit în termeni pozitivi, cu dorință de mai bine, cu optimism și iubire de sine, riști să atragi în viața ta lucruri neplăcute de care ai mai avut parte în trecut și… pe care este foarte probabil ca tot tu singur să le fi atras. Folosește-ți vocea interioară ca să te țină focusat pe ce intenționezi să creezi și vei ajunge să-ți recâștigi forța interioară.
,,Așa am fost mereu”, „n-am cum să am eu norocul asta”, „am avut o copilărie grea”, „succesul este doar pentru alții” etc. Îți recomand ca afirmațiile de genul acesta să nu le mai spui nici măcar în glumă…
Intenția ta: voi avea mare succes cu noul meu plan, care este foarte bine pus la punct.
Concluzie: păstrează în gândurile tale elemente care reflectă planurile și dorințele tale de mai bine.
Everything is possible with the right mindset.
Suficient despre intenție. 🙂
Un singur aspect ne-a mai rămas pentru titlul de astăzi. Acum că știi ce vrei, știi cum să-ți manifești dorința și să o trimiți în Univers, nu-ți mai rămâne decât sa acționezi.
Primele două aspecte prezentate mai jos ajută enorm, dar fără acțiune au efecte de scurtă durată și de suprafață. Pentru implementare este nevoie să acționezi.
Pray with your feet moving. Proverb african
În etapa a treia, sloganul Nike devine foarte folositor: Just do it!
Dar cum? Așa, pur si simplu?
În momentul în care ești la punctul zero si privești spre obiectivul final, câteodată poate părea imposibil de îndeplinit.
Să presupunem că ești o persoană care, în afara orelor obligatorii de educație fizică din școală, nu a făcut niciodată sport și îți dorești să alergi un maraton. Cu siguranță că saltul de la 0 la 42km pare imposibil de făcut și probabil doar pronunțarea celor trei cuvinte îți poate aduce o stare anxioasă. Dar dacă de la început împarți sarcina în bucăți mici, devine mai ușor de imaginat și de executat. Începe cu o alergare de 2km. După ce 2km devin un efort confortabil pentru corpul și mintea ta, poți adăuga următoarele sarcini, îți poți schimba dieta și poți adăuga km.
Concluzie: Dacă transformi un obiectiv imens într-o serie de taskuri ușor de gestionat, este mult-mult mai ușor să acționezi.
Și apropo de acest lucru, îmi aduc aminte o replică din episodul 1, House of Cards, care mi-a plăcut mult:
That’s how you devour a whale: one bite at a time.
Un alt aspect esențial și unde cea mai mare parte dintre noi greșim este faptul că, din prea mult entuziasm sau din dorința de a îndeplini cât mai multe taskuri, ne angajăm într-un volum prea mare de muncă, desfășurat cu un prea mare consum de resurse de entuziasm, energie, timp.
Așadar, oricât de nerăbdător ai fi, nu te grăbi, pentru că vei folosi din resursele existente și vei pleca mai departe cu datorii… la tine!
A goal properly set is half-way reached – Zig Ziglair
Este indicat să păstrezi un echilibru între a lucra nici foarte repede, ca să te epuizezi, dar nici prea lent, încât să-ți pierzi motivația.
Găsește-ți propriul ritm și nu-l abandona!
Dar ce are dacă mă mișc prea repede? Eu vreau să fiu eficient, ce e în neregulă cu ritmul mai rapid?
Știu că asta îți trece prin minte… 🙂
Mecanismul este cât se poate de simplu! Peste tot ce ai de făcut: serviciu, familie etc, tu îți propui acest nou obiectiv pe care l-ai clarificat, l-ai vizualizat și acum vrei să acționezi.
La început, ajutat de entuziasm și de resursele de energie existente, ai impresia că poți, că o vei ține așa până la capăt. Dar realitatea este că, odată forțate, mintea și corpul înregistrează noul efort la care sunt supuse, iar apoi mintea, fiind mai puternică și mai agilă decât tine, va inventa tot felul de motive ca să te împiedice: „nu te mai duce la alergat, n-ai văzut ce greu a fost data trecută?”. Doar că tu nu vei renunța din acest motiv, ci vei da vina pe vreme, pe partenerul care te solicită cu nu-știu-ce etc.
Prin contrast, dacă alergi un număr echilibrat de km, iar mintea și corpul nu le percep ca pe efort, data viitoare ești liber să repeți, mintea îți va da voie J Fă acest nou obicei parte din tine, din identitatea ta în mod firesc, pentru că urmărim progres, nu perfecțiune.
Și mai cred cu tărie în următoarea idee pe care am concluzionat-o pe când lucram în vânzări: cheia succesului este succesul. Fiecare etapă pe care ți-ai propus-o constituie un mic succes care te va ține motivat să continui.
Concluzie: împarți proiectul în bucăți mici și le abordezi pe fiecare în parte.
Ready to start?
To your success!